Uvjeti poslovanja Internet trgovine naftalankozmetika.eu sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP) i Zakonom o obveznim odnosima (ZOO) te zajedno s e-mail potvrdom narudžbe predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja.

OPĆENITO

KUPAC
Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske te koja izvrši narudžbu u Internet trgovini naftalankozmetika.eu sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

POTROŠAČ
Potrošač je u smislu Zakona o zaštiti potrošača svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u svrhe koje nisu namijenjene njegovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja.

PRODAVATELJ
Prodavatelj je Ivalan Terme d.o.o., Omladinska 23/A, 10 310 Ivanić – Grad, OIB: 13237183584, Tel: 01/2834 522

CIJENE
Sve cijene prikazane u Internet trgovini naftalankozmetika.eu izražene su u Eurima (EUR) za krajnjeg Kupca (PDV je uključen u cijene).

Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

FOTOGRAFIJE I OPISI
Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača i/ili dobavljača proizvoda i jednaki su stvarnim proizvodima u našoj Internet trgovini.

NARUČIVANJE

Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Proizvodi se naručuju isključivo kroz programsko sučelje Internet trgovine naftalankozmetika.eu.
Ukoliko Prodavatelj eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu dobavljača. Po dobivanju takve obavijesti od Prodavatelja, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Prodavatelja da li želi isporuku nekompletne narudžbe, prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe.

PLAĆANJE

PLAĆANJE POUZEĆEM

Po primitku pošiljka naručene proizvode plaćate gotovinom djelatniku dostavne službe.

Online plaćanje
Izjava o korištenju WSPay-a

naftalankozmetika.eu koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

PLAĆANJE PO PONUDI / PREDRAČUNU

Pri odabiru načina plaćanja “direktna bankovna transkacija”, sustav će automatski generirati podatke za uplatu, 2D barkod za plaćanje i uplatnicu HUB3A. Navedene podatke sustav prikazuje na stranici završetka kupovine te ih ujedno šalje na Vašu email adresu.

Image
Image

PRETHODNA OBAVIJEST

E-mail potvrda narudžbe zajedno s ovim Uvjetima poslovanja predstavlja Prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP.

POTVRDA PRETHODNE OBAVIJESTI

Potvrdu prethodne obavijesti (Članak 44. ZZP) kupac će primiti zajedno s računom za kupljenu robu.

OTPREMA

Dostavu naručenih proizvoda će izvršiti tvrtka Overseas Trade Co. Ltd. d.o.o. (OEX) (više o njihovim općim uvjetima poslovanja možete pročitati na www.overseas.hr/osnovne-informacije/opci-uvjeti-poslovanja.aspx, ili tvrtka General Logistics Systems d.o.o. (GLS) (više o njihovim uvjetima poslovanja možete pročitati na https://gls-group.eu/HR/hr/odredbe-uvjeti ).

Naručene proizvode predajemo dostavnoj agenciji Overseas Express ili GLS najkasnije u roku od 2 dana (odnosno 1. radni dan po isteku tog roka) po primitku Vaše narudžbe.

Kupljene proizvode primit ćete na adresu navedenu u narudžbi u roku 7 dana, (ovisno o mjestu dostave te posebnom redu vožnje za određene dijelove RH). Subote, nedjelje i praznici ne računaju se u rok dostave. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi ili u distribucijskom centru partnera koje je isti vratio Internet trgovini naftalankozmetika.eu bez isporuke kupcu i sl.) Internet trgovina naftalankozmetika.eu ne preuzima odgovornost na „prvi rizik” i obvezuje se poslati zamjenski proizvod u najkraćem roku.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavjestiti i djelatnike Internet trgovine naftalankozmetika.eu kako bi se u što kraćem roku organizirala nova isporuka.

Ukoliko Kupac ne primi pošiljku u roku od 15 dana od narudžbe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka pronađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko Kupac iz nekog razloga ne preuzme pošiljku te se ista vrati Prodavatelju, Prodavatelj će novu dostavu ponovno naplatiti.

Isporuka proizvoda u našoj organizaciji moguća je jedino na teritoriju Republike Hrvatske.

DOSTAVA

Dostava na teritoriju Republike Hrvatske vršimo putem Overseas Express ili General Logistics Systems d.o.o. (GLS) kurirske službe i ona iznosi 5,00 EUR. Za naručene proizvode u vrijednosti većoj od 27,00 EUR dostava je besplatna. Proizvode šaljemo na dostavu isti ili idući radni dan od narudžbe.

POVRAT / REKLAMACIJE

Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavjestiti i djelatnike Internet trgovine naftalankozmetika.eu kako bi se u što kraćem roku organizirala nova isporuka.

Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi, izuzev kada ste obaviješteni da se uslijed nedostatka proizvoda na skladištu isti ne može isporučiti uz ostale proizvode iz narudžbe, vratite nam pošiljku, a mi ćemo Vam ispravni proizvod poslati o našem trošku.

Kupac može, shodno Članku 45. ZZP, otkazati narudžbu ne navodeći za to razlog u roku od sedam (7) dana. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je Kupac primio prethodnu obavijest od Prodavača. Kupac pisanim putem mora obavijestiti Prodavatelja o otkazivanju. Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni. Uz vraćene proizvode, Kupac mora priložiti originalni račun s dopisom o količini proizvoda te broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Prodavatelj nije dužan primiti pošiljku s otkupninom ili pošiljke, koje ne odgovaraju njegovim općim uvjetima poslovanja.

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Velikoj Gorici.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

Ivalan Terme d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Ivalan Terme d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno čl. 8 ZZP, Internet trgovina naftalankozmetika.eu vam omogućuje da svoje pisane prigovore šaljete na e-mail: info@naftalankozmetika.eu
Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u roku od maksimalno 15 dana.