Ivalan Terme d.o.o. štiti vašu privatnost. Javite nam se ako imate bilo kakvih problema ili pitanja vezanih uz korištenje vaših osobnih podataka. Sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći i odgovoriti na sva pitanja.

Korištenjem sadržaja i usluga naše web stranice, potvrđujete da ste suglasni da se vaši osobni podaci koriste kako je navedeno u ovom dokumentu.

Definicije

Osobni podatak – svaka informacija koja se može povezati s fizičkom osobom ili osobom koju se može identificirati.
Obrada podataka – bilo koja radnja ili grupa radnji koja se izvodi na osobnim podacima ili na zbirkama osobnih podataka.
Ispitanik – fizička osoba čiji se osobni podaci obrađuju. 
Dijete – fizička osoba mlađa od 16 godina. 

Principi zaštite podataka

Ivalan Terme d.o.o. obvezuje se slijediti sljedeće principe zaštite osobnih podataka:

 • Obrada je zakonita, poštena, transparentna. Sve radnje obrade podataka imaju zakonsku podlogu. Uvijek uzimamo u obzir vaša prava prije obrade osobnih podataka. Na vaš zahtjev možete dobiti informacije o obradi podataka.
 • Stupanj obrade ograničen je sukladno svrsi obrade. Sve obrade koje radimo isključivo su vezane uz cilj zbog kojega su podaci i sakupljeni. 
 • Obrada se vrši s minimalnom količinom osobnih podataka potrebnih za konkretnu svrhu. 
 • Obrada je vremenski ograničena. Nećemo pohranjivati vaše osobne podatke dulje nego što je to potrebno sukladno zakonodavstvu Republike Hrvatske.
 • Truditi ćemo se osigurati točnost podataka.
 • Truditi ćemo se osigurati povjerljivost i cjelovitost podataka.

Prava Ispitanika

Ispitanik ima sljedeća prava:

 1. Pravo na informaciju – znači da imate pravo znati da li se vaši osobni podaci obrađuju; koji se osobni podaci sakupljaju; na koji način su ti podaci dobiveni i tko, odnosno zašto se obrađuju. 
 2. Pravo na dostup – znači da imate pravo na dostup podacima koji su prikupljeni od vas/o vama. To uključuje vaše pravo da zatražite i dobijete kopiju vaših sakupljenih osobnih podataka. 
 3. Pravo na ispravak – znači da imate pravo zatražiti ispravak ili brisanje vaših osobnih podataka koji su netočni ili nepotpuni.
 4. Pravo na brisanje – znači da pod određenim okolnostima imate pravo podnijeti zahtjev da se vaši osobni podaci izbrišu iz naših evidencija.
 5. Pravo na ograničavanje obrade – znači da ako se steknu određeni uvjeti, imate pravo ograničiti obradu vaših osobnih podataka.
 6. Pravo prigovora na obradu – znači da u određenim slučajevima imate pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka, na pr. u slučaju direktnog marketinga. 
 7. Pravo prigovora na automatsku obradu podataka – znači da imate pravo prigovora na automatsku obradu, uključujući profiliranje; te da ne budete predmet odlučivanja na bazi samo automatske obrade. Ovo pravo možete iskoristiti kad god postoji ishod profiliranja koji daje pravne učinke koji vas se tiču ili značajno utječu na vas.
 8. Pravo na prijenos podataka – znači da imate pravo dobiti vaše osobne podatke u obliku koji može biti strojno pročitan, ili, ako je to izvedivo, kao direktan prijenos od jednog voditelja obrade do drugog.
 9. Pravo na prigovor – u slučaju da Ivalan Terme d.o.o. odbije vaš zahtjev po pravu na dostup podacima, ta će odbijenica biti obrazložena. Ako niste zadovoljni načinom kako je vaš zahtjev obrađen, molimo vas da nas kontaktirate. 
 10. Pravo na pomoć nadzornog tijela – znači da imate pravo zatražiti pomoć od nadzornog tijela, i pravo na ostale pravne lijekove.
 11. Pravo povlačenja privole – znači da imate pravo povući bilo koju privolu za obradu vaših osobnih podataka.

Podaci koje sakupljamo

Osobni podaci – podaci koje ste nam povjerili
To su podaci kao na pr. ime i prezime, kućna adresa, adresa za dostavu, OIB, broj osobne iskaznice, broj telefona/mobitela – podaci koji su nam potrebni za izdavanje računa i dostavu naručene robe do vas, ili da bismo poboljšali vaše iskustvo kupnje, ili vam omogućili da komentirate ili poduzimate kakve druge radnje na našoj web stranici na pr. vaša e-mail adresa. 

Osobni podaci – podaci koji se o vama prikupljaju automatski
To uključuje podatke koje automatski spremaju kolačići (cookies) i/ili ostali alati za vrijeme vašeg boravka na web stranici. Na pr. podaci o vašoj košarici, IP adresa, povijest kupnje (ako postoji) i t.d. Ti se podaci koriste kako bi poboljšale i unaprijedile vašu kupovinu.  Kada koristite naše usluge ili pregledavate sadržaje web stranice, vaša se aktivnost može bilježiti.

Javno dostupne informacije
Ivalan Terme d.o.o. mogu sakupljati informacije o vama koje su dostupne.

Na koji način koristimo vaše osobne podatke

Ivalan Terme d.o.o. koriste vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

 • da vam osigura uslugu. To uključuje na pr. registraciju vašeg računa (account), nabavljanje drugih proizvoda i usluga koje ste tražili; osiguravanje promotivnih materijala i testera proizvoda koje ste tražili; komunikacija i suradnja s vama; obavještavanje o izmjenama bilo koje usluge/proizvoda, obavještavanje o novim proizvodima/akcijama/posebnim ponudama.
 • ispunjavanje obveza bilo ugovornih bilo zakonskih

Vaše osobne podatke koristimo zakonski i sa vašom privolom.

Radi ulaska u ugovorni odnos ili ispunjavanja ugovornih obveza, Ivalan Terme d.o.o. vaši osobni podaci će se koristiti za sljedeće:

 • za identifikaciju;
 • za pružanje usluge ili slanje proizvoda/ponude za proizvod
 • za komunikaciju, izdavanje računa, prodaju
 • slanje informacija o naftalanu i Naftalan proizvodima na zahtjev stranke

Vaši osobni podaci mogu biti obrađivani i za dodatne svrhe koje ovdje nisu navedene, ali su kompatibilne s prvotnom svrhom za koju su podaci prikupljeni. Da bi smo osigurali kompatibilnost, osigurati ćemo se da su zadovoljeni sljedeći preduvjeti:

 • poveznica između svrhe, konteksta i prirode osonih podataka je prihvatljiva za daljnju obradu
 • daljnja obrada neće ići nauštrb vaših interesa
 • postoji odgovarajuće osiguranje obrade podataka.

Ivalan Terme d.o.o. će vas obavijestiti o svim daljnjim obradama osobnih podataka i svrhama takvih obrada osobnih podataka. 

Tko još ima pristup vašim osobnim podacima

Ivalan Terme d.o.o. ne dijeli vaše osobne podatke sa nepoznatim trećim stranama. Vaši osobni podaci se u određenim slučajevima povjeravaju našim provjerenim partnerima, kako bismo osigurali da dobijete najbolju moguću uslugu. Vaše osobne podatke dijelimo sa:

Računovodstveni servis:

Kurirske/dostavne službe:

Povezane treće strane:

Ivalan Terme d.o.o. radi samo s partnerima koji su u stanju osigurati adekvatan nivo zaštite vaših osobnih podataka. Vaše osobne podatke možemo otkriti trećim stranama ili tijelima javne vlasti kada nas zakonodavstvo Republike Hrvatske na to obvezuje. Možemo otkriti vaše osobne podatke trećim stranama ako ste vi za to dali svoju privolu, ili ako za to postoji zakonska osnova.

Kako se osiguravaju vaši osobni podaci

Ivalan Terme d.o.o. trudi se čuvati vaše osobne podatke sigurnima. Koristimo sigurne protokole za komunikaciju i prijenos podataka. Koristimo anonimizaciju i/ili pseudonimizaciju gdje je to izvedivo. Redovito provjeravamo sustav radi mogućih slabosti i mogućnosti napada.

Usprkos svim naporima i poduzetim mjerama, Ivalan Terme d.o.o. ne može u potpunosti garantirati apsolutnu sigurnost podataka. U slučaju da dođe do bilo kakvog proboja, krađe i/ili gubitka osobnih podataka, Ivalan Terme d.o.o. obvezuje se u najkraćem mogućem roku obavijestiti nadzorno tijelo, a također obavijestiti i vas, ako postoji prijetnja vašim interesima. Ivalan Terme d.o.o. učiniti će sve što je razumno moguće kako bi spriječio narušavanje integriteta zbirke osobnih podataka, i pružiti će svu pomoć vlastima u slučaju da se takav proboj dogodi.

Djeca

Ivalan Terme d.o.o. ne namjerava svjesno sakupljati informacije o djeci ili od djece. Djeca ne predstavljaju predmet našeg poslovnog interesa.

Kolačići (Cookies) i ostale tehnologije koje se koriste

Ivalan Terme d.o.o. koristi kolačiće i/ili slične tehnologije kako bi analizirao ponašanje kupaca, administrirao web stranicu, pratio kretanje korisnika po stranici i sakupljao informacije o klijentima. To se radi radi personalizacije ponude i poboljšanja ponude, odnosno vašeg doživljaja stranice i njezinih sadržaja.

Kolačić je mala tekstualna datoteka spremljena na vaše računalo. Kolačići spremaju informacije koje se koriste da bi pomogle stranici da radi kvalitetnije. Samo Ivalan Terme d.o.o. mogu pristupiti kolačićima koje kreira naša web stranica. Vi možete kontrolirati kolačiće na nivou preglednika. Ako odaberete isključiti/zabraniti kolačiće, neke funkcije stranice možda vam neće biti u potpunosti dostupne. 

Kolačići se koriste u sljedeće svrhe:

 • Potrebni kolačići – kolačići koji su potrebni da bi se mogle koristiti neke važne funkcije naše web stranice, na pr. registracija. Ti kolačići ne spremaju nikakve osobne podatke.
 • Kolačići funkcionalnosti – kolačiči koji omogućuju funkcionalnost koja našu uslugu čini jednostavnijom kroz omogućavanje personaliziranih funkcionalnosti. Na pr. mogu zapamtiti vaše ime i elektroničku adresu u obrascu za komentiranje kako vi ne biste morali te informacije unostiti svaki puta kada želite napisati kakav komentar.
 • Analitički kolačići – kolačići koji se koriste za praćenje korištenja sadržaja i ponašanja funkcionalnosti naše web stranice i  usluga.
 • Marketinški kolačići – kolačići koji se koriste za isporuku marketinških sadržaja koji su relevantni za vas i vaše interese. Nadalje, koriste se za ograničavanje broja puta prikazivanja nekog oglasa/reklame. Obično ih na web stranice stavljaju oglašivačke mreže uz dopuštenje vlasnika web stranice. Takvi kolačići pamte da ste posjetili web stranicu i ta se informacija dijeli s drugim organizacijama, u prvom redu oglašivačima. 

Možete ukloniti kolačiće pohranjene na vašem računalu kroz postavke vašeg preglednika. Isto tako, možete kontrolirati kolačiće neke treće strane koristeći platformu za pojačanje kontrole privatnosti, kao što su optout.aboutads.info ili youronlinechoices.com. Za više informacija o kolačićima, posjetite allaboutcookies.org.

Ivalan Terme d.o.o. koristi Google Analytics za mjerenje posjećenosti naše web stranice. Google ima vlastitu Izjavu o privatnosti koju možete pročitati ovdje. Ako ne želite biti uključeni u statistiku na Google Analytics, posjetite Google Analytics opt-out stranicu.

Kontaktne informacije

Nadzorno tijelo

Izmjene ove Politike zaštite osobnih podataka

Zadržavamo pravo izmjene ove Politike zaštite osobnih podataka.

Zadnja izmjena učinjena je: 22.05.2018.